Kundcase – FF Kakel

Om FF-kakel

FF Kakel har funnits i Göteborg i över 20 år och vi befinner oss nu i en spännande expansionsfas. Under våren 2019 startade vi vår etableringsresa som startade i Stockholm och som senare fortsatte till Uppsala. År 2021 fick vi utmärkelsen som Gasellföretag, en utmärkelse vi är extra stolta över. I takt med vår egen bolagsresa gör vi även en digitaliseringsresa där Libitums Leverantörsportal har en betydande roll för vår kundresa och kundupplevelse hand i hand med det effektiviseringsarbete och interna processer vi bygger upp.

Vilka värden och möjligheter ser ni med digital tillvalshantering, nu och i framtiden?

Att kunna samla projektets förutsättningar och kundens önskemål i ett digitalt system är framtiden. Oavsett om du är en stor eller liten aktör i branschen så ska ändå alla delar i projekt-/ och kundprocessen ske, då är det ovärderligt att kunna hantera och dokumentera all information digitalt. Att låta kunden komma in i processen tidigt via en mina sidor funktion gör också att man som köpare i lugn och ro kan förbereda sig innan man träffar sin inredningsvals-/ tillvalskontakt.

I framtiden tror vi fortfarande på en personlig relation med kunden, med digitalt stöd för tillvalshantering. Vi tror även att kunden kommer vilja se sin bostad visualiserad i ännu större utsträckning, bl a för att kunna dela och diskutera med sina vänner i sociala medier.

“Vi ser stor fördel med att vi på FF Kakel finns i Libitums showroom, Leverantörsportalen. Vi får då möjligheten att kvalitetssäkra bilderna på våra produkter samt ha rätt och uppdaterad information för de bostadsutvecklare som använder Tillvalsportalen”

Caroline Andernéll, Affärschef FF-kakel