Hökerum Bygg och Libitum inleder digitalt samarbete på bred front

Hökerum Bygg och Libitum inleder samarbete kring den digitala kundresan och inredningsval.

Det är ett spännande samarbete som just nu inleds mellan bostadsutvecklingsbolaget Hökerum Bygg och Libitum som levererar plattform för den digitala kundresan. Bolagen kommer att samarbeta på bred front där man i tidiga skeden kan visa upp inredningsval som stöd i marknadsföring, hantera projektkommunikation och göra samtliga inredningsval i plattformen.

– Det är riktigt kul att få arbeta med ett så digitalt moget företag som Hökerum Bygg. Vi ser fram emot ett samarbete med mycket lärande åt båda hållen och att vi kommer kunna ha tät kontakt med Hökerum Bygg i vår framtida utveckling av Libitums produkter. Det är också väldigt stimulerande att skriva ett långt samarbetsavtal där vi kommer ha tid på oss att förfina samarbetet säger Malin Hart Randes, Chief Revenue Officer på Libitum.

Hökerum Bygg kommer ifrån ett tidigare egenutvecklat system för inredningsval och är avancerade användare redan från början. Libitum kommer leverera stöd för kundresan redan från tidiga skeden med vår Visningsbostad “Explore”. Därefter kundkommunikationsplattformen “CustomerZone” som är ett nav i Libitums produktproduktportfölj och tillvalshantering genom Tillvalsportalen “Select”. Dessutom går Hökerum in i vår Visualiseringslösning “Imagine” och vår produktdatabas “ProductHub” redan från start vilket omedelbart sätter an tonen i vårt djupa samarbete.

– Vi ser mycket fram emot samarbetet med Libitum och att nu inleda ett långsiktigt samarbete. Vi har under en längre tid känt behov av att ytterligare utveckla vår digitaliserade försäljningsprocess kring våra inredningsval. Genom samarbetet med Libitum tar vi ett stort kliv i utvecklingen för att höja upplevelsen under kundresan och göra det bättre för våra kunder när de ska göra sina inredningsval under köpprocessen. Det känns tryggt att jobba med ett marknadsledande företag som har stor erfarenhet av att jobba med många av våra kollegor i branschen, säger Catarina Viktorsson, Sälj och Marknadschef på Hökerum Bygg.

Detta är det första samarbetet mellan Libitum och Hökerum Bygg. Parterna har varit intresserade av varandra tidigare men inte kommit hela vägen till ett samarbete.

– Vi har uppvaktat Hökerum Bygg vid ett flertal tillfällen tidigare men då har man haft sina egna system och varit nöjda med det. Nu är vi väldigt stolta och glada att få kalla Hökerum vår kund framöver säger Malin Hart Randes på Libitum.

Libitum

Proptechbolaget Libitum är marknadsledande med tjänster som idag används av de större och mellanstora bostadsutvecklarna i Norden. Libitum erbjuder bostadsutvecklare och byggföretag SaaS-tjänster för hela kundresan, från marknadsföring och tillvalshantering, till ärendehantering och digital bopärm. Genom kompletta lösningar ger Libitum stöd för hela kundresan och bidrar till att digitalisera fastighetsbranschen.

Hökerum Bygg

Hökerum Byggs verksamhet är fokuserad på bostadsutveckling och byggnation av prisvärda och hållbara bostäder med visionen att bli Sveriges bästa bostadsutvecklare. Hökerum Bygg har de senaste 15 åren byggt cirka 7 000 bostäder och ingår i koncernen Familjen Ståhl Invest.