Libitum har träffat Babak Esfahani

Plejd finns nu med i Leverantörsportalen och vi har pratat med medgrundaren och VD’n Babak Esfahani som startade denna resa för 10 år sedan.

Berätta lite mer om Plejd?

Plejd är ett relativt ungt bolag i början på en väldigt rolig resa. Vi är med och leder ett teknikskifte mot smart belysning och vi är ett fantastiskt team som gör detta tillsammans. Vi är idag 130 anställda och omsätter omkring 209 MKR.

Hur arbetar Plejd för digitalisering?

Vår app är ett digitalt verktyg både för elektrikern och slutkunden. I appen görs enkelt alla inställningar för produkten och slutkunden använder vår app för att styra och kontrollera sin belysning. För oss är digitalisering med andra ord centralt i hela verksamheten då vår produkt bygger på en digital upplevelse.

Vad ser du för fördelar med Leverantörsportalen och hur passar verktyget in i Plejds digitaliseringsresa?

För oss är det viktigt att finnas med i ett tidigt skede av planerade projekt. Genom att finnas med i Leverantörsportalen kan vi erbjuda vår tjänst vid nybyggnation och redan från start finnas med i planeringen av projektet. Vi har ett brett sortiment av smart belysningsstyrning och vår produktserie kan idag hantera i stort sett alla typer av projekt.

Varför ska bostadsutvecklare och entreprenörer välja just era produkter?

Vårt system bygger i grunden på en helt vanlig traditionell elinstallation och både behärskas och gillas av i stort sett alla elektriker i landet. Detta ger en stor trygghet till såväl slutkund som bostadsutvecklare. Utöver det så utvecklar vi också allt själva och kan således ge våra kunder en fantastisk upplevelse från installation till användarupplevelse och support.

Vad vill ni nå ut extra mycket med till bostadsutvecklare och entreprenörer?

Att välja Plejd är det trygga och framtidssäkra valet då vi ligger i framkant i teknikutvecklingen för segmentet. Vi utvecklar allting själva vilket gör att vi har full kontroll i hela ledet. Vi har idag 300.000+ installationer som rullar och går vilket talar för att vi är ett stabilt och tryggt val som är väl beprövat.

Slutligen, vad ser du för trender inom era produktområden?

Trenden vi ser nu är att fler och fler traditionella produkter blir uppkopplade.