Libitum i samarbete med OVERO lanserar HandOver
– digital tillträdeshantering

Libitum, Nordens ledande leverantör av lösningar för den digitala kundresan för nyproduktion, och den norska samarbetspartnern OVERO har i dagarna lanserat HandOver, en digital tillträdeshantering för nyproducerade bostäder. Med hjälp av HandOver uppnås ett digitalt flöde hela vägen från tillval, via tillvals- eller kundsyn, slutbesiktning och sedan själva tillträdet. Därefter samlas ev. kvarstående ärenden i Libitum Facility så de kan avslutas under eftermarknadsskedet. Allt i en och samma plattform.

Fredensborg Bolig är första kunden ut med lösningen för ett stort projekt och vi är nu på andra veckan med digitala tillträden. Projektet heter Lørenskog Hageby och består av totalt 419 lägenheter. Vi har jobbat tätt tillsammans för att nå det gemensamma målet – att vara klara med HandOver till detta projekt. En kommentar som en av användarna av appen givit var “Tummen upp och användargränssnittet får en femma”. Samarbetet här ger oss kunskap och insikter om hur vardagen är ute på projekten och helt i linje med hur vi som systemleverantör vill jobba med våra kunder. Vi skall göra hanteringen av kundresan så enkel som möjlig.  

Ny funktionalitet i HandOver:

  • Tillvalssyn och kundbesiktning kan registreras direkt i HandOver appen – avvikelser noteras i Libitum Facility och hanteras av entreprenör eller bostadsutvecklare.
  • Ärenden kan visas öppet eller hållas interna i förhållande till bostadsköparen.
  • Vid tillträdet kan anpassade checklistor sättas upp för att säkerställa en grundlig genomgång och överlämning av bostaden.
  • Kontroll av betalning.
  • Överlämning av nycklar, taggar, dokumentation kan kvitteras.
  • Om någon anmärkning upptäcks vid tillträdet kan denna loggas i HandOver och går rakt in i eftermarknadshanteringen. Tidigare registrerade anmärkningar importeras och hanteras vid tillträdet.
  • Möjlighet att teckna hemförsäkring och el-avtal direkt i HandOver appen.
  • Digital signering med automatiskt utskick av protokoll till önskade parter.

«Med HandOver har vi fått ytterligare en viktig pusselbit på plats för en sömlös kundresa vid köp av en nyproducerad bostad. Vårt fokus är hela tiden den bästa kundupplevelsen och att kunna erbjuda en helhetslösning från start till mål. Vi är därför väldigt stolta över att kunna addera HandOver till vårt produktutbud säger Johan Corke, CEO på Libtum.

Libitum marknadsledande för digitala tjänster som nyttjas av de flesta stora bostadsutvecklare i Norden. I och med lanseringen av HandOver kan Libitum erbjuda tjänster för hela kundresan i ett och samma kundgränssnitt. Att sammanfoga hela den digitala processen skapar också högre effektivitet hos bostadsutvecklare och entreprenörer.

Det norska Proptech bolaget OVERO har under en längre tid bidragit till digitaliseringen av successions- och hyresmarknaden och kan via detta samarbete erbjuda sömlösa tjänster även för nyproduktion.