Libitum og Overo lanserer digital overtakelsesprotokoll for nyoppførte boliger.

Nordens markedsledende leverandør av løsninger for den digitale kundereisen ved kjøp av nyoppførte boliger, Libitum, og OVERO lanserer i disse dager HandOver, en digital overtakelsesprotokoll for nyoppførte boliger.

Fredensborg Bolig er første kunden ut i ett prosjekt med denne løsningen og vi er nå i andre uken med overleveringer. Prosjektet heter Lørenskog Hageby og består av totalt 419 leiligheter. Vi har jobbet tett sammen for å nå målet som felles var at vi skulle klare det til dette prosjektet. En kommentar som gitt av bruker av appen var «Tommel opp, og brukergrensesnittet får en femmer». Samarbeidet her gir oss kunnskap og innsikt i hverdagen på prosjekt og er i rød tråd med hvordan vi som systemleverandør ønsker å jobbe med våre kunder. Vi skal gjøre håndteringen av kundereisen så enkel og ukomplisert som mulig.  

HandOver dekker også behovet for boligutvikleren for å videreføre prosjektdata fra entreprenørens prosjektsystem til ettermarked for reklamasjonshåndtering. Ved hjelp av HandOver kan boligutvikleren håndtere overlevering fra entreprenør til ettermarked på ett sted. Eventuelle merknader fra forhåndsbefaringen importeres inn i HandOver. Om merknadene er løst i forkant noteres dette i protokollen. I tilfelle noe gjenstår fra forhåndsbefaringen eller det har dukket opp nye mangler under overtakelsen noteres dette i HandOver og importeres til ettermarked med tydelig sortering over merknader fra forhåndsbefaring og overtakelse.

Andre nyttige funksjoner i HandOver:

  • Sjekkliste på overtakelsen
  • Gjennomgang av boligens funksjoner som ventilasjon m.m.
  • Strømavlesning med mulighet for å bestille strømavtale (digitalt strømskjema)
  • Mulighet for kjøper å tegne forsikring
  • Digital signering med automatisk utsendelse av protokoll til ønskede parter

«Vi ser i HandOver at vi har fått på plass den siste puslebiten for å få en sømløs kundereise fra markedsføring til ettermarked. Vårt fokus har hele tiden vært på best mulig kundeopplevelse og det å nå kunne tilby en helhetlig løsning fra start til mål er vi stolte av.» sier Johan Corke, CEO Libitum.

Libitum er markedsleder med tjenester som i dag benyttes av de fleste store boligutviklere i Norden. Ved lansering av HandOver kan Libitum nå tilby tjenester til boligutviklere for hele kundereisen fra markedsføring av prosjekt til ettermarked i ett- og samme kundegrensesnitt.

Proptech-selskapet OVERO har over en lengre periode bidratt til digitalisering av bruktboligmarkedet, utleieverktøy samt utarbeidet sømløse tjenester mot nybygg.