Möt vår medarbetare Robin

Vad arbetar du med på Libitum? Kan du beskriva din roll?

Jag arbetar som säljare och kundansvarig på Libitum, mitt arbete går ut på att ta hand om våra befintliga kunder samt hitta nya kunder och ta hand om förfrågningar. I mitt arbete med befintliga kunder så är  planering av kommande projekt en stor del, samt se till att avropa och sätta igång projekten enligt tidplan tillsammans med någon av våra projektledare, svara på frågor och guida kunderna till rätt typ av hjälp eller support. Mitt arbete med nya kunder går främst ut på att visa systemet och ge kunden en bra förståelse av våra system och våra tjänster så de får en tydlig bild för hur vi kan underlätta för dem i deras vardag. Sen är det såklart offert och avtalsfrågor som ska göras löpande.

Hur är det att arbeta på Libitum?

Det är ett roligt och varierande arbete där vi får vara med och hjälpa duktiga bostadsutvecklare runt om i Norden, både små och stora organisationer, med både exklusiva och lite enklare typ av projekt. Libitum är ett företag som vuxit fort de senaste åren men ändå lyckas behålla en platt organisation med högt i tak där alla som arbetar här får vara med och påverka och utveckla företaget. Det senaste året har det blivit mycket arbete hemifrån som för de flesta andra men då vi har en digital produkt så går det faktiskt väldigt bra även om jag saknar att träffa både kunder och kollegor utan digitala hjälpmedel.

Berätta lite mer om dig själv? (familj, bakgrund, intressen)

Jag bor i hus strax norr om Stockholm med min fästmö Kattis och våra två barn, Felix och Thea. Vi byggde själva huset för snart 3 år sedan, att bygga hus är något som jag alltid velat göra då jag har min bakgrund från småhusbranschen. Innan jag kom till Libitum arbetade jag i 17 år med småhus, främst med försäljning men även som projektledare och arkitekt. Så jag känner väl till den process som både bostadsköpare och bostadsutvecklare går igenom när de ska köpa eller utforma en ny bostad. Förutom mitt stora intresse för hus så idrottar jag gärna, nu för tiden är det mest golf eller squash som gäller. En annan stor del av mitt liv som jag hoppas kunna återuppta snart är att umgås med vänner.

Vad är roligast med jobbet?

Att träffa kunder och få vara med och driva den digitala utvecklingen av hela branschen, byggbranschen är till skillnad från tex bil eller resebranschen fortfarande lite efter när det kommer till digitalisering, men jag tror det kommer att hända mycket på den fronten inom de närmaste 5 åren.

Nåt som folk inte vet om dig, du har ju ritat huset ni bor i. Var kommer ditt intresse för hus ifrån?

Det stämmer till viss del, jag har faktiskt haft hjälp med vårt egna hus, det har jag ritat tillsammans med Johnny Andersson på Jordens Arkitekter. Mitt intresse för hus har jag nog ärvt av min pappa som också arbetat med hus hela sitt liv. Innan jag hade hunnit ta studenten så hade vi byggt hus och flyttat 5 gånger så jag är uppvuxen med att det är varken läskigt eller farligt att bygga hus, men jag vet från min tid i branschen att många tycker att det är ett stort steg att ta. Personligen skulle jag vara mer nervös om jag köpte ett begagnat hus.

Annan hemlig talang?

Utmana mig inte på femkamp på gröna lund om du gillar att vinna. 😉