Nordr och Libitum inleder strategiskt samarbete

Nordr och Libitum inleder strategiskt samarbete kring inrednings- och stilkoncept. I ett första steg köper Libitum Nordrs egenutvecklade bostadskonfigurator, samtidigt som Nordr väljer Libitum som strategisk samarbetspartner kring digitala verktyg inom kundresan.

Nordr, tidigare Veidekke Eiendom, har de senaste åren utvecklat egna stilkoncept för sina bostäder. Parallellt har företaget även utvecklat en bostadskonfigurator som kopplar ett projekts BIM-modell till kundens gränssnitt där man kan uppleva och anpassa sin bostad i fotorealistisk kvalitet både före och efter köp. Nu säljs hela satsningen till Libitum, som i sin tur blir strategisk samarbetspartner kring digitala verktyg inom kundresan till Nordr.

Vi fokuserar och frigör kraft för att satsa fullt ut på vår kärnaffär, bostadsutveckling i de tre storstäderna. Genom samarbetet med Libitum kan vi göra det, och samtidigt säkra hög kvalitet för våra kunder, säger Leif Danielsson, Chief Operating Officer, COO, Nordr.

Proptech-bolaget Libitum är marknadsledande i Norden och erbjuder bostadsutvecklare och byggföretag SaaS-tjänster för hela kundresan, från försäljning till ärendehantering och boservice. Libitum har samarbeten med de flesta av Nordens största bostadsutvecklare. För företaget betyder affären med Nordr både att man får en ny strategisk samarbetspartner, som uttryckt sin vilja att fortsatt vara i digital framkant, samt att man säkerställer tillgången till den senaste tekniken.

Marie

Vi förvärvar teknik och know-how som gör att vi kan utveckla och stärka vårt erbjudande ytterligare vilket känns otroligt spännande. Vi ser fram emot att få leverera förstklassiga lösningar till Nordr och på så sätt bidra till ännu nöjdare kunder genom hela kundresan, säger Marie Magnusson, VD på Libitum.