Libitum betyder valfrihet

Libitum vill att människor på ett enkelt sätt ska kunna skapa sitt drömhem. Nyckeln är valfrihet och den blir möjlig genom digitalisering. På Libitum skapar vi förutsättningar för att bostadsköpare ska få individuella och personligt inredda hem. Samtidigt effektiviserar och förenklar vi bostadsproduktionen. Det är en win-win situation. Bostadsköparen får en bättre köpupplevelse och ett bättre boende medan de som jobbar med bostadsutveckling får mer tid och arbetsglädje. Alla tjänar på ett bra val.

Vår vision är att bli den ledande aktören inom digitala bostadstjänster

Vi på Libitum digitaliserar och utvecklar tjänster för ny- och ombyggnationsprojekt där kärnan har varit tillvalshantering. Sedan 2018 erbjuder vi även stöd för ärendehantering samt andra kompletterande tjänster med stöd för hela kundresan. De som använder våra tjänster idag är bostadsutvecklare och fastighetsägare, både större och mindre aktörer inom den privata sektorn och kommunala bostadsbolag.

På Libitum brinner vi för bra bostäder och det fria valet. Vi vill skapa möjligheter för människor att bo i vackra, fantastiska och personliga hem.

Hjärtat och själen i det fria valet

På Libitum tycker vi att det ska vara lika enkelt och lustfyllt att få ett personligt hem som att köpa sin favoritkombination av glass. För tänk om glasskiosken bara erbjöd en kula vaniljglass i bägare? Så tråkigt. Speciellt när glasskiosken utan problem skulle kunna erbjuda massor av smaker och olika toppings, och valfritt antal kulor i antingen bägare eller våffla.

En person som ska köpa bostad står oftast inför sitt livs största investering. Givetvis ska den personen ha möjlighet att få sitt hem så personligt som möjligt redan från start. Och givetvis ska en bostadsutvecklare kunna erbjuda olika val och personlig anpassning utan att det kostar mer eller är krångligt. Med Libitums verktyg och tjänster är det fullt möjligt.

Libitum står för:

Valfrihet

Allt grundas i valfrihet. Det ligger redan i företagets namn – Libitum.
Det handlar om slutkundens valfrihet, men också valfriheten hos de företag som köper Libitums tjänster. De digitala verktygen är flexibla. De kan och ska alltid anpassas för att passa bostadsutvecklaren perfekt.

Libitum står för:

Enkelhet

Libitum präglas av enkelhet och raka praktiska lösningar. De digitala verktygen och tjänsterna är enkla att använda. Libitums medarbetare är jordnära och äkta. Det finns ingen anledning att komplicera saker. Enkelheten genomsyrar allt från val av färdmedel till kundmötet till fikabröd och bemötande. Det ska vara rakt, ärligt och lättillgängligt hela vägen – så även i språk och kommunikation.

Libitum står för:

Trygghet

Libitums tjänster och verktyg kvalitetssäkrar alla processer. Det blir rätt från början. Den som använder verktygen och anlitar Libitum som företag ska vara trygg och säker i att allt fungerar. Inga konstiga extrakostnader ska dyka upp. Inga märkliga förbehåll eller undantag.

Libitum står för:

Service

Det är servicemindedness och genuin hjälpsamhet som verkligen skiljer Libitum från konkurrenterna. Det ska alltid gå att kontakta och nå Libitum. Kundernas tid är dyrbar och genom att vara tillgängliga och snabba visar vi att vi respekterar våra kunder. Vi ska alltid anstränga oss lite mer och dela med oss. Det finns inga problem utan endast utmaningar som är på väg att lösas. Den personliga kontakten och avslappnade mötet är otroligt viktigt.

Libitums historia:

Libitum har sina rötter i byggbranschen, inte data och IT. Grundaren Kenneth Skoog var själv ansvarig för tillvalshantering på nybyggen och ville ta fram ett nytt sätt som förenklade hela processen. Och på den vägen är det.

Hos Libitum förenas nu över 75 års gemensam erfarenhet av bygg-branschen med det senaste inom systemutveckling. Förutom stöd för tillvalshantering och eftermarknad underlättar Libitum även försäljning och marknadsföring av nybyggda bostäder.

2010 startade grundarna upp med ett beta-system i projektet Bohusgården för Riksbyggen som innefattande 22 st lägenheter.

2012 bildades bolaget Tillvalsportalen Sverige AB. Då skapades Tillvalsportalen 1.0 och användes i projektet Tygeln för Stockholmshem, Biab och Andersson Company.

2014 lanserads Tillvalsportalen 2.0 i samband med byggmässan i Malmö. Tillvalsportalen 2.0 var en total nyuppbyggnad av systemet där den senaste tekniken användes. Det inkluderande ett produktionssystem med en modul som tillhandahöll produktionsunderlag under byggprocessen.

2015 skrev det första ramavtalet med Riksbyggen.

2016 uppdateras Tillvalsportalen från 2.0 till 3.0. Det inkluderande en försäljningsplattform, rumsväljare, produktionsapp och butiksmodul.

2300 bostäder producerades av Tillvalsportalen och det var tillväxt i företaget.

2017 bytte Tillvalsportalen namn till Libitum och utökade sortimentet med bland annat Försäljningsportalen.

2018 Libitum lanserade Ärendeportalen, modul för hantera felanmälan och digital bopärm.

2019 Inlett samarbete med Yourblock (app för Brf) och fick de första kunderna i Norge och Danmark.

Idag är Libitum ledande i Norden inom digital tillvalshantering och ärendehantering. Libitum har fler än  50  återkommande kunder, varav flera finns i våra nordiska grannländer. Systemen är översatta till Norska, Danska, Finska och Engelska.