Med Ärendeportalen får ditt företag

Struktur
Molnbaserad lösning
Nöjd kund

Så funkar det

Er egna moderna lösning

Libitum bygger upp er ärendeportal efter er grafiska profil och med de inredningsartiklar och produkter som finns i era bostäder.

Anpassning

Libitum anpassar er ärendeportal efter din eller projektets grafiska profil, automatiska meddelanden tas fram, användargrupper skapas och besiktningsprotokoll läses in.

Dokumentation

Libitum dokumenterar först ditt projekt. Här samlas information om inredning och bostäder in som sedan utgör grunden för er ärendeportal. Om du har nyttjat Tillvalsportalen tidigare går Ärendeportalen att koppla på sömlöst.

Din kund loggar in

Varje kund tilldelas ett unikt inlogg till just sin bostad. All inredning, skötselinformation och kommunikation samlas på ett och sam ma ställe.

Kunderna gör det digital

Kundernas felanmälningar görs enkelt och direkt I Ärendeportalen. Kunderna mottar återkoppling via e-post och/eller sms när ett ärende öppnas, påbörjas eller avslutas.

Ordning och reda

När en kund har skapat ett ärende finn funktioner för att kommunicera med totalentreprenör, skapa arbetsordrar och återkoppla till kund.

Produktbeskrivning

Felanmälan

Med funktionen Felanmälan kan kunder enkelt rapportera problem och brister med sin inredning direkt i sin telefon eller dator.

Digital bopärm

Med den digitala bopärmen har kunden alltid tillgång till produktblad, skötselanvisningar och information för just sin inredning.

Ritningar

Med denna funktion kan bostadsköparen se och skriva ut bostadens ritningar. Det är oftast ritningstyper som bofaktablad, köks- och el-ritningar som läggs in. Själva uppladdningen tar Libitums projektledare hand om.

Kalender

Med funktionen Kalender kan bostadsköparen ta del av olika händelser.

Sid- & menyhantering

För att anpassa de olika sidorna text och bildmässigt som kunderna kan besöka används funktionen sid- & menyhantering.

Bildhantering

Med bildhantering kan du som administratör ladda upp olika bilder som skall visas för din kund på de olika sidorna.

Nyhetssida

Med nyhetssidan kan ni snabbt, enkelt och effektivt kommunicera med bostadsprojektet alla köpare samtidigt. Till exempel kan ni rapportera hur bygget fortskrider, om en vitvara kanske utgått och ska ersättas med en annan eller när det är dags för öppet hus.

Dokument

Som bostadsinnehavare är det en hel del dokument och papper att hålla reda på. Funktionen för dokument bidrar med struktur och ordning samt att man har med sig sina dokument så fort telefonen är laddad och är uppkopplad.

Bokningsfunktion

Med bokningsfunktionen kan du enkelt bjuda in dina kunder att göra olika tidsbokningar, såsom att boka hisstid vid inflyttning eller möte med en inredare. Bokningsfunktionen gör det enkelt för dig som kundansvarig att hålla koll på och administrera bokningar i projektet. Kunderna och du som administratör kan enkelt synkronisera bokningar med din egen kalender.

Multipla språk

Med stöd för flera språk blir det lättare att kommunicera med dina kunder.

Så arbetar vi tillsammans

Arbetsprocessen har förstås sin utgångspunkt i hur avtalet ser ut. Allt är mycket flexibelt och ni kan till exempel välja att anlita Libitum som konsulter som tar hand om kundkontakterna under hela tillvalshanteringen. Generellt brukar upplägget se ut så här:

 1. 1Kontrakt

  Ett projektavtal upprättas mellan er och Libitum.

 2. 2Uppstartsmöte

  Din eftermarknadsansvarige och Libitums projektledare går igenom projektet detaljer och utformar tidplanen tillsammans.

 3. 3Insamling

  Vid dokumentation av projekt fyller ni i en insamlingsfil med information om era bostäders inredning.

 4. 4Produktion

  Libitum dokumenterar projektet och tillhandahåller produktbilder och produkttexter utifrån den insamlade informationen. Om ni har nyttjat Tillvalsportalen tidigare återanvänds den produktinformationen.

 1. 5Granskning

  Ni ser över allt som producerat och kommer med eventuella korrigeringar eller tillägg.

 2. 6Publicering

  Efter godkännande från er är den anpassade Ärendeportalen redo att användas. Bostadsköparna får sina inloggningsuppgifter.

 3. 7Support

  Libitum erbjuder support till er enligt avtalad omfattning.

 4. 8Återkoppling

  Libitum vill gärna få feedback för att kunna utveckla sitt erbjudande inför framtida projekt och addera mer värde för dig som kund.Se hur mycket du kan tjäna på att använda Tillvalsportalen (steg 1/3)

Gör en snabb uträkning kring ditt projekt och se vad du kan tjäna på att använda Tillvalsportalen. Börja med att skriva in antal lägenheter i projektet och snittpriset de säljs för. Därefter drar du i reglagen och väljer de alternativ som passar bäst in på er situation.

Antal tillval
Lite administrationMycket administration

Få felMånga fel

Ingen merförsäljningMycket merförsäljning

Se hur mycket du kan tjäna på att använda Tillvalsportalen (steg 2/3)

Du kan skräddarsy omfattningen på projektets tillvalsportal genom att välja olika tillägg. Välj önskade tillägg genom att klicka i boxarna. Du kan läsa mer om vad varje tillägg innebär under Våra paket i menyn.

 • 19.995 kr/styck
 • 7.995 kr/projekt
 • 49.995 kr/projekt
 • 34.995 kr/projekt
 • 24.995 kr/projekt
 • 24.995 kr/projekt
 • 4.995 kr/butik & projekt
 • 3.995 kr/projekt
 • 24.995 kr/projekt
 • 1.495 kr/användare i projekt

Så här mycket tjänar du på att använda Tillvalsportalen i ditt nästa projekt (steg 3/3)

Jämförelsen har gjorts med genomsnittskostnaderna för analog tillvalshantering. Förutom faktiska kronor och ören finns det många andra fördelar med Tillvalsportalen som att kunden får större valfrihet och upplever ett mer direkt engagemang. Dessutom får dina medarbetare en bättre arbetsmiljö när tid frigörs och stressen minskar, och glöm inte att byggandet underlättas då inga lösa papper kan försvinna eller sättas upp i fel lägenhet.

Ökade intäkter:
0 kr
Minskade felkostnader:
0 kr
Minskade administrativa kostnader:
0 kr
Summa:
0 kr
Kostnad för Tillvalsportalen:
0 kr
Ni tjänar:
0 kr

Boka demo

Small 20–49 lgh
Medium 50–99 lgh
Large 100–199 lgh
X-large 200 + lgh
1–149 tillval
kr/bostad
1–199 tillval
kr/bostad
1–400 tillval
kr/bostad
Klicka här för att läsa mer om paketen och tilläggstjänsterna

Det här ingår i alla paket:

Förstklassig service

Libitums medarbetare hjälper er genom hela resan och tar till exempel hand om all insamling av produktbilder och produktinformation. Detsamma gäller uppladdning av faktablad och ritningar. Se Libitum som din nya medarbetare som tar hand om de besvärliga och tidskrävande momenten.

Mina val

Funktionen Mina val är hjärtat i Tillvalsportalen och det är här som bostadsköparen gör sina val. Navigationen sker rum för rum, kategori för kategori och val för val. Under Läs mer finns mer ingående information om respektive val och fler produktbilder. Allt för att ge bostadsköparen så bra beslutsunderlag som möjligt.

Mina val anpassas efter varje individuell bostad i projektet. Det betyder att din kund endast kan se och välja artiklar som passar i just dennes bostad. Samtliga val sparas också automatiskt. Bostadsköparen kan när som helst logga ut eller stänga ner webbfliken för att återuppta väljandet vid ett annat tillfälle.

Bra att veta! Du som köper Tillvalsportalen behöver inte själv söka efter produktbilder eller produktinformation och lägga in i systemet, det tar Libitums projektledare hand om.

Ritningar

Med denna funktion kan bostadsköparen se och skriva ut bostadens ritningar. Det är oftast ritningstyper som bofaktablad, köks- och el-ritningar som läggs in. Själva uppladdningen tar Libitums projektledare hand om.

Meddelandefunktion

Med meddelandefunktionen har bostadsköparen och projektets tillvalshanterare direktkontakt med varandra. Det är uppbyggt som ett mejlsystem men tillvalshanteraren kan även använda det för att skicka SMS till kunderna. En stor fördel för tillvalshanteraren är att all kommunikation samlas på ett och samma ställe. Det förhindrar att saker och ting hamnar mellan stolarna. Tillvalshanteraren har genom hela tillvalsprocessen full insikt i vad som har sagts och bestämts med kunden.

En valperiod

Varje bostads tillvalsprocess kan delas upp i en eller flera valperioder, alltså tidsspann då valen måste vara gjorda. I standardutförandet ingår en valperiod, men det går att komplettera med fler. Det är praktiskt när ni erbjuder valmöjligheter som planlösningsändringar vilket i sin tur påverkar el- och eventuellt vattenledningar. Då behöver dessa val göras tidigare än de val som rör ytskikt såsom kakel, köksluckor och golv.

Nyhetssida

Med nyhetssidan kan ni snabbt, enkelt och effektivt kommunicera med bostadsprojektet alla köpare samtidigt. Till exempel kan ni rapportera hur bygget fortskrider, om en vitvara kanske utgått och ska ersättas med en annan eller när det är dags för öppet hus.

E-signering

Med e-signering slipper tillvalshanteraren all administration med lösa papper som ska skickas fram och tillbaka till kunden för signering. Förutom en stor tidsbesparing och ett miljövänligare sätt att skicka brev, upplever även bostadsköparen en större tydlighet i tillvalsprocessen. Bostadsköparens roll blir mer direkt och e-signeringen blir ett självklart avslut på tillvalsprocessen.

Externa val

Den här funktionen finns för att kunna bemöta bostadsköparens högsta önskningar när det kommer till tillval och inredning. Med Externa val kan tillvalshanteraren enkelt lägga till en eller flera produkter som inte var med i det ursprungliga sortimentet. På så sätt kan kunden till exempel få det där kaklet hen har önskat.

Produktionssystem

Med produktionssystemet kan tillvalshanteraren följa tillvalsprocessen i realtid. Efter att bostadsköparen slutfört sin order genereras automatiskt en orderbekräftelse med förinställda kontraktstexter. Orderbekräftelsen kan sedan postas ut till bostadsköparen för signering.

Tips! Med tillvalet e-signering slipper ni postens leveranstider och sparar på miljön.

Statistikmodul

Med hjälp av statistikmodulen ser ni vilka tillval som sålde bra och vilka tillval som sålde sämre. Med detta underlag blir ni som bostadsutvecklare bättre och bättre inför varje projekt på att erbjuda era kunder eftertraktade tillval och de bästa möjligheterna att anpassa bostaden.

Produktionsunderlag

När bostadsköparen har slutfört sina val och signerat sin order är det dags att låta Tillvalsportalen sammanställa data åt er eller era entreprenörer. Rapporter i form av inköpslistor, produktionslistor och sammanställningar är bara ett par klick bort. Med en mängd olika filter kan ni ta fram underlag för en specifik leverantör, yrkeskategori, bostad eller rumstyp. Det exporteras sedan för utskrift i Excel- eller PDF-format enligt Libitums standardmallar. Skulle inte någon av dessa mallar passa just ser Libitums projektledare till med att anpassa rapporterna efter era behov.

Produktionsapp

Produktionsappen har ett gränssnitt som är anpassat för mobila enheter. Med hjälp av den får projektets entreprenörer och byggare enkelt tillgång till produktionsunderlaget i sina mobiler och surfplattor. Den direkta uppkopplingen mot Tillvalsportalen innebär att underlaget alltid är uppdaterat.

Fakturaunderlag

Använd denna funktion för fakturering av val och tillval mot bostadsköparen. Skapa underlaget enligt era betalningsvillkor och nyttja underlaget som bilagor i ert interna faktureringssystem.

Framtagning av kundfolder

Vid leverans av Tillvalsportalen gör Libitum en kundfolder efter er eller bostadsprojektets grafiska profil. I den finns information om hur tillvalsprocessen går till och hur Tillvalsportalen fungerar. Kundfoldern levereras i PDF-format tillsammans med en separat excelfil som innehåller inloggningsuppgifterna för era kunder.

Foldern tas givetvis fram i samarbete med er. Under dess produktion kan ni granska innehållet och komma med korrektur. Efter leverans kan ni antingen trycka och posta den till bostadsköparna, eller skicka den digitalt.

Tillägg:

En extra valperiod 19995 kr/projekt

Om ni som bostadsutvecklare vill erbjuda kunden val som innebär större projekteringsändringar – till exempel annan planlösning, alternativ köksuppställning eller trädgårdsanläggning – kan det vara en god idé att dela upp tillvalsprocessen i flera valperioder. Fördelen är att ni kan driva tillvalsprocessen parallellt med inköpsplanen samtidigt som kunden får större möjlighet att sätta sin prägel på sitt nya hem. Med Tillvalsportalen kan ni erbjuda upp till totalt tre valperioder per bostad.

Rumsväljaren Kök, badrum, hall & rum 49995 kr/projekt

Rumsväljaren är den funktion på marknaden som efterfrågas mest av bostadsköparna. Med den är det är möjligt att se hur bostaden interiör förändras beroende på tillvalens material och kulörer.

Rumsväljaren är uppbyggd i fyra olika standard-layouter: Kök, bad, hall samt sov/vardagsrum. Dessa layouter förses med illustrationer av de produkter och det utbud som bostadsutvecklaren erbjuder.

Butiksmodul 4995 kr/butik & projekt

Med Butiksmodul kan bostadsutvecklaren koppla ihop kunden med exempelvis en köksbutik, kakelaffär eller målarbutik. Kunden har då möjlighet att känna på och se tillvalen i verkligheten och göra val direkt i butik. Butiken laddar sedan upp ordern i er tillvalsportal varpå tillvalshanteraren handlägger ordern in i slutkundens bostad. På så sätt samlas alla tillval under ett och samma tak och tillvalshanteraren bibehåller kontrollen.

Kundfolder tryckt 3995 kr/projekt

Om ni vill kan Libitum även ta hand om tryckningen av kundfoldern till bostadsköparna. Då levereras en folder per bostad med unikt användarnamn och lösenord. Utöver det får ni även ett antal ”tomma” foldrar som kan användas om någon kund tappar bort sin folder eller drar sig ur bostadsköpet.

Visningsbostad 24995 kr/projekt

Att hantera kundernas förväntningar kan vara tufft som bostadsutvecklare, speciellt när det gäller inredningsval. Med en virtuell visningslägenhet ifrån Tillvalsportalen kan bostadsspekulanter bilda sig en uppfattning om vilket utbud ni kommer att erbjuda, redan vid försäljning.

Libitum bygger då upp en demo-version över hur just er tillvalsportal kommer att se ut. Här behövs inga inloggningsuppgifter utan de framtida kunderna kan direkt se vilka tillval som finns att välja på.

Verktyget lämpar sig lika bra för att förmedla ert utbud till externa mäklare.

Konsultuppdrag

Libitum finns till för att göra ert jobb så enkelt och smidigt som möjligt. Ni kan anlita oss för olika slags konsultuppdrag, till exempel avlastning i tillvalsprocessen. Det är vanligt att Libitum tar hand om kundträffar hos bostadsutvecklaren och presenterar Tillvalsportalen för köparna. Träffarna gör att bostadköparna känner sig trygga innan de påbörjar sin inredningsresa.

Libitum kan också ta hand om den direkta kundkontakten i tillvalsprocessen och agera tillvalshanterare. Då sköter Libitums medarbetare meddelandefunktionen och bemöter frågor och önskemål enligt bostadsutvecklarens premisser.

Har ni funderingar kring vilka tillval ni vill erbjuda kunderna? Låt Libitum arbeta fram ett förslag på inredningsval. Med all statistik och data som Libitum har är förslagen väl underbyggda och noga utvalda. Som världsledare på tillvalshantering vet vi vad kunder vill ha. Alla konsultuppdrag debiteras löpande enligt vår prislista.