Tillvalsportalen förenklar många projekt

När du använder Tillvalsportalen får du ett effektivt, enkelt och användarvänligt system som kommer paketerat med experthjälp från Libitums projektledare. Du behöver alltså inte göra jobbet, Libitum digitaliserar din tillvalsprocess. Tillvalsportalen är mycket flexibel och passar till alla projekt där de boende ska göra val.

Nyproduktion

Stora projekt med många lägenheter eller mindre projekt med fristående hus – oavsett omfattning förenklas tillvalsprocessen med Tillvalsportalen. Den anpassas efter varje projekts unika förutsättningar för att uppnå bästa effektivitet. Att göra tillval blir roligt för bostadsköparna, enkelt för bostadsutvecklarna och förenklar för entreprenören i produktion.

Ombyggnation

Dags för stambyte, ROT-renovering eller ombyggnation? Kärt barn har många namn. Projekt som dessa är ofta omfattande och kan ta lång tid. Med Tillvalsportalen får både projektansvariga och boende de bästa förutsättningarna för en enkel, korrekt och effektiv arbetsgång. Tillvalsprocessen blir inte längre ett huvudbry utan något angenämt och trevligt.

Hyresrätter

Tillvalsportalen är ett utmärkt verktyg att använda för hyresrätter. Med Tillvalsportalen kan de boende se sin nya hyra beroende på vilka val eller tillval de gör. Det ger en enkel och tydlig översikt för både hyresvärd och hyresgäst. För fastighetsägarna underlättar det också det löpande underhållet av fastighetsbeståndet.

Med Tillvalsportalen får ditt företag

Klicka på en fördel för att läsa mer

Öka intäkterna
Minska kostnaderna för administration
Noll fel
Höja kundupplevelsen
Nöjda medarbetare

Så funkar det

Er egna moderna lösning

Libitum bygger upp er tillvalsportal efter er grafiska profil och
med de produkter och val som finns i ert utbud.

Trygg och smidigt för era kunder

Varje kund tilldelas ett unikt inlogg till just sin bostad. Alla inredningsval, beställningar och kommunikation samlas på ett och samma ställe.

Kunderna gör sina val digitalt

Kundens val och tillval görs enkelt och direkt i tillvalsportalen. När alla val är gjorda genomförs beställningen. Köpet kan signeras med e-signering. Support och rådgivning sköts antingen på distans eller i individuella möten. Om så önskas kan Libitum ta hand om all support.

Ordning och reda

När kunderna lagt sina beställningar finns underlag för inköp, produktion och kvalitetssäkringar bara ett par klick bort.

Effektiv produktion och noll fel

Under produktionen finns all information tillgänglig för byggprojektledning och underentreprenörer. Med vår produktionsapp har hantverkaren alltid aktuell information om vilka produkter som skall monteras vart.

Bra, bättre, bäst

Med statistik som visar vilken kund som valde vad finns det goda förutsättningar att förbättra tillvalsprocessen till nästa projekt.

Produktbeskrivning

Tillvalsportalens funktioner underlättar tillvalshanteringen på många olika sätt. En del funktioner ingår i baspakten medan andra är tillägg. Plocka ihop det som passar just er tillvalsprocess. Klicka här för att läsa mer om paketen och tilläggstjänsterna

Mina val

Funktionen Mina val är hjärtat i Tillvalsportalen och det är här som bostadsköparen gör sina val. Navigationen sker rum för rum, kategori för kategori och val för val. Under Läs mer finns mer ingående information om respektive val och fler produktbilder. Allt för att ge bostadsköparen så bra beslutsunderlag som möjligt.

Rumsväljaren

Rumsväljaren är den funktion på marknaden som efterfrågas mest av bostadsköparna. Med den är det är möjligt att se hur bostadens interiör förändras beroende på tillvalens material och kulörer.

Rumsväljaren är uppbyggd i fyra olika standard-layouter: Kök, bad, hall samt sov-/vardagsrum. Dessa layouter förses med illustrationer av de produkter och det utbud som bostadsutvecklaren erbjuder.

E-signering

Med e-signering slipper tillvalshanteraren all administration med lösa papper som ska skickas fram och tillbaka till kunden för signering. Förutom en stor tidsbesparing och ett miljövänligare sätt att skicka brev, upplever även bostadsköparen en större tydlighet i tillvalsprocessen. Bostadsköparens roll blir mer direkt och e-signeringen blir ett självklart avslut på tillvalsprocessen.

Produktionssystem

Med produktionssystemet kan tillvalshanteraren följa tillvalsprocessen i realtid. Efter att bostadsköparen slutfört sin order genereras automatiskt en orderbekräftelse med förinställda kontraktstexter. Orderbekräftelsen kan sedan postas ut till bostadsköparen för signering.

Tips! Med tillvalet e-signering slipper ni postens leveranstider och sparar på miljön.

Konsultuppdrag

Libitum finns till för att göra ert jobb så enkelt och smidigt som möjligt. Ni kan anlita oss för olika slags konsultuppdrag, till exempel avlastning i tillvalsprocessen. Det är vanligt att Libitum tar hand om kundträffar hos bostadsutvecklaren och presenterar Tillvalsportalen för köparna. Träffarna gör att bostadköparna känner sig trygga innan de påbörjar sin inredningsresa.

Ritningar

Med denna funktion kan bostadsköparen se och skriva ut bostadens ritningar. Det är oftast ritningstyper som bofaktablad, köks- och el-ritningar som läggs in. Själva uppladdningen tar Libitums projektledare hand om.

Så arbetar vi tillsammans

Arbetsprocessen har förstås sin utgångspunkt i hur avtalet ser ut. Allt är mycket flexibelt och ni kan till exempel välja att anlita Libitum som konsulter som tar hand om kundkontakterna under hela tillvalshanteringen. Generellt brukar upplägget se ut så här:

 1. 1Kontrakt

  Ett projektavtal upprättas mellan er och Libitum. Om ni vill kan Libitum ta möten med kunder och agera rådgivare i inredningsval. Våra konsulttjänster är omfattande och ni bestämmer utsträckningen.

 2. 2Uppstartsmöte

  Din tillvalshanterare och vår projektansvarige går igenom projektets detaljer och utformar kravspecen tillsammans.

 3. 3Insamling

  Ni fyller i en insamlingsfil med information om tillvalsprodukterna som deras artikelnummer, pris och vilken yrkeskategori som berörs vid installation.

 4. 4Produktion

  Libitum bygger upp valstrukturen på er tillvalsportal och tillhandahåller produktbilder och produkttexter utifrån den insamlade informationen. En kundfolder tas fram. Allt designas utifrån er grafiska profil.

 1. 5Granskning

  Ni ser över allt som producerats och kommer med eventuella korrigerar eller tillägg.

 2. 6Publicering

  Efter godkännande från er är den skräddarsydda tillvalsportalen redo att användas. Bostadsköparna kan börja göra sina tillval.

 3. 7Support

  Libitum erbjuder support till er enligt avtalad omfattning.

 4. 8Återkopplingsmöte

  Efter avslutat projekt vill vi gärna få feedback för att kunna utveckla vårt erbjudande inför framtida projekt och addera mer värde för dig som kund.Se hur mycket du kan tjäna på att använda Tillvalsportalen (steg 1/3)

Gör en snabb uträkning kring ditt projekt och se vad du kan tjäna på att använda Tillvalsportalen. Börja med att skriva in antal lägenheter i projektet och snittpriset de säljs för. Därefter drar du i reglagen och väljer de alternativ som passar bäst in på er situation.

Antal tillval
Lite administrationMycket administration

Få felMånga fel

Ingen merförsäljningMycket merförsäljning

Se hur mycket du kan tjäna på att använda Tillvalsportalen (steg 2/3)

Du kan skräddarsy omfattningen på projektets tillvalsportal genom att välja olika tillägg. Välj önskade tillägg genom att klicka i boxarna. Du kan läsa mer om vad varje tillägg innebär under Våra paket i menyn.

 • 19.995 kr/styck
 • 7.995 kr/projekt
 • 49.995 kr/projekt
 • 34.995 kr/projekt
 • 24.995 kr/projekt
 • 24.995 kr/projekt
 • 4.995 kr/butik & projekt
 • 3.995 kr/projekt
 • 24.995 kr/projekt
 • 1.495 kr/användare i projekt

Så här mycket tjänar du på att använda Tillvalsportalen i ditt nästa projekt (steg 3/3)

Jämförelsen har gjorts med genomsnittskostnaderna för analog tillvalshantering. Förutom faktiska kronor och ören finns det många andra fördelar med Tillvalsportalen som att kunden får större valfrihet och upplever ett mer direkt engagemang. Dessutom får dina medarbetare en bättre arbetsmiljö när tid frigörs och stressen minskar, och glöm inte att byggandet underlättas då inga lösa papper kan försvinna eller sättas upp i fel lägenhet.

Ökade intäkter:
0 kr
Minskade felkostnader:
0 kr
Minskade administrativa kostnader:
0 kr
Summa:
0 kr
Kostnad för Tillvalsportalen:
0 kr
Ni tjänar:
0 kr

Paket och priser

Det finns fyra stycken baspaket. De är utformade efter antal bostäder i projektet och hur många tillval som ska erbjudas. Utöver det kan olika tilläggstjänster läggas till.

Se paket och priser

Referenser

Tillvalsportalen har verkligen förenklat vårt arbete i tillvalsprocessen.

Cecilia Stawström, arbetschef på Byggpartner
Läs mer…

Tillvalsportalen har blivit vårt självklara val för hantering av inredningsval

Maria Lindström, inredare på Viktor Hanson
Läs mer…

Tack vare Tillvalsportalen har mitt arbete förenklats avsevärt

Pernilla Björs, projektingenjör på Wästbygg
Läs mer…

Kom i kontakt med oss

Paket och priser

Det finns fyra stycken baspaket. De är utformade efter antal bostäder i projektet och hur många tillval som ska erbjudas. Utöver det kan olika tilläggstjänster läggas till.

Small 20–49 lgh
Medium 50–99 lgh
Large 100–199 lgh
X-large 200 + lgh
1–149 tillval
kr/bostad
1–199 tillval
kr/bostad
1–400 tillval
kr/bostad
Klicka här för att läsa mer om paketen och tilläggstjänsterna

Det här ingår i alla paket:

Förstklassig service

Libitums medarbetare hjälper er genom hela resan och tar till exempel hand om all insamling av produktbilder och produktinformation. Detsamma gäller uppladdning av faktablad och ritningar. Se Libitum som din nya medarbetare som tar hand om de besvärliga och tidskrävande momenten.

Mina val

Funktionen Mina val är hjärtat i Tillvalsportalen och det är här som bostadsköparen gör sina val. Navigationen sker rum för rum, kategori för kategori och val för val. Under Läs mer finns mer ingående information om respektive val och fler produktbilder. Allt för att ge bostadsköparen så bra beslutsunderlag som möjligt.

Mina val anpassas efter varje individuell bostad i projektet. Det betyder att din kund endast kan se och välja artiklar som passar i just dennes bostad. Samtliga val sparas också automatiskt. Bostadsköparen kan när som helst logga ut eller stänga ner webbfliken för att återuppta väljandet vid ett annat tillfälle.

Bra att veta! Du som köper Tillvalsportalen behöver inte själv söka efter produktbilder eller produktinformation och lägga in i systemet, det tar Libitums projektledare hand om.

Ritningar

Med denna funktion kan bostadsköparen se och skriva ut bostadens ritningar. Det är oftast ritningstyper som bofaktablad, köks- och el-ritningar som läggs in. Själva uppladdningen tar Libitums projektledare hand om.

Meddelandefunktion

Med meddelandefunktionen har bostadsköparen och projektets tillvalshanterare direktkontakt med varandra. Det är uppbyggt som ett mejlsystem men tillvalshanteraren kan även använda det för att skicka SMS till kunderna. En stor fördel för tillvalshanteraren är att all kommunikation samlas på ett och samma ställe. Det förhindrar att saker och ting hamnar mellan stolarna. Tillvalshanteraren har genom hela tillvalsprocessen full insikt i vad som har sagts och bestämts med kunden.

En valperiod

Varje bostads tillvalsprocess kan delas upp i en eller flera valperioder, alltså tidsspann då valen måste vara gjorda. I standardutförandet ingår en valperiod, men det går att komplettera med fler. Det är praktiskt när ni erbjuder valmöjligheter som planlösningsändringar vilket i sin tur påverkar el- och eventuellt vattenledningar. Då behöver dessa val göras tidigare än de val som rör ytskikt såsom kakel, köksluckor och golv.

Nyhetssida

Med nyhetssidan kan ni snabbt, enkelt och effektivt kommunicera med bostadsprojektet alla köpare samtidigt. Till exempel kan ni rapportera hur bygget fortskrider, om en vitvara kanske utgått och ska ersättas med en annan eller när det är dags för öppet hus.

E-signering

Med e-signering slipper tillvalshanteraren all administration med lösa papper som ska skickas fram och tillbaka till kunden för signering. Förutom en stor tidsbesparing och ett miljövänligare sätt att skicka brev, upplever även bostadsköparen en större tydlighet i tillvalsprocessen. Bostadsköparens roll blir mer direkt och e-signeringen blir ett självklart avslut på tillvalsprocessen.

Externa val

Den här funktionen finns för att kunna bemöta bostadsköparens högsta önskningar när det kommer till tillval och inredning. Med Externa val kan tillvalshanteraren enkelt lägga till en eller flera produkter som inte var med i det ursprungliga sortimentet. På så sätt kan kunden till exempel få det där kaklet hen har önskat.

Produktionssystem

Med produktionssystemet kan tillvalshanteraren följa tillvalsprocessen i realtid. Efter att bostadsköparen slutfört sin order genereras automatiskt en orderbekräftelse med förinställda kontraktstexter. Orderbekräftelsen kan sedan postas ut till bostadsköparen för signering.

Tips! Med tillvalet e-signering slipper ni postens leveranstider och sparar på miljön.

Statistikmodul

Med hjälp av statistikmodulen ser ni vilka tillval som sålde bra och vilka tillval som sålde sämre. Med detta underlag blir ni som bostadsutvecklare bättre och bättre inför varje projekt på att erbjuda era kunder eftertraktade tillval och de bästa möjligheterna att anpassa bostaden.

Produktionsunderlag

När bostadsköparen har slutfört sina val och signerat sin order är det dags att låta Tillvalsportalen sammanställa data åt er eller era entreprenörer. Rapporter i form av inköpslistor, produktionslistor och sammanställningar är bara ett par klick bort. Med en mängd olika filter kan ni ta fram underlag för en specifik leverantör, yrkeskategori, bostad eller rumstyp. Det exporteras sedan för utskrift i Excel- eller PDF-format enligt Libitums standardmallar. Skulle inte någon av dessa mallar passa just ser Libitums projektledare till med att anpassa rapporterna efter era behov.

Produktionsapp

Produktionsappen har ett gränssnitt som är anpassat för mobila enheter. Med hjälp av den får projektets entreprenörer och byggare enkelt tillgång till produktionsunderlaget i sina mobiler och surfplattor. Den direkta uppkopplingen mot Tillvalsportalen innebär att underlaget alltid är uppdaterat.

Fakturaunderlag

Använd denna funktion för fakturering av val och tillval mot bostadsköparen. Skapa underlaget enligt era betalningsvillkor och nyttja underlaget som bilagor i ert interna faktureringssystem.

Framtagning av kundfolder

Vid leverans av Tillvalsportalen gör Libitum en kundfolder efter er eller bostadsprojektets grafiska profil. I den finns information om hur tillvalsprocessen går till och hur Tillvalsportalen fungerar. Kundfoldern levereras i PDF-format tillsammans med en separat excelfil som innehåller inloggningsuppgifterna för era kunder.

Foldern tas givetvis fram i samarbete med er. Under dess produktion kan ni granska innehållet och komma med korrektur. Efter leverans kan ni antingen trycka och posta den till bostadsköparna, eller skicka den digitalt.

Tillägg:

En extra valperiod 19995 kr/projekt

Om ni som bostadsutvecklare vill erbjuda kunden val som innebär större projekteringsändringar – till exempel annan planlösning, alternativ köksuppställning eller trädgårdsanläggning – kan det vara en god idé att dela upp tillvalsprocessen i flera valperioder. Fördelen är att ni kan driva tillvalsprocessen parallellt med inköpsplanen samtidigt som kunden får större möjlighet att sätta sin prägel på sitt nya hem. Med Tillvalsportalen kan ni erbjuda upp till totalt tre valperioder per bostad.

Rumsväljaren Kök, badrum, hall & rum 49995 kr/projekt

Rumsväljaren är den funktion på marknaden som efterfrågas mest av bostadsköparna. Med den är det är möjligt att se hur bostaden interiör förändras beroende på tillvalens material och kulörer.

Rumsväljaren är uppbyggd i fyra olika standard-layouter: Kök, bad, hall samt sov/vardagsrum. Dessa layouter förses med illustrationer av de produkter och det utbud som bostadsutvecklaren erbjuder.

Butiksmodul 4995 kr/butik & projekt

Med Butiksmodul kan bostadsutvecklaren koppla ihop kunden med exempelvis en köksbutik, kakelaffär eller målarbutik. Kunden har då möjlighet att känna på och se tillvalen i verkligheten och göra val direkt i butik. Butiken laddar sedan upp ordern i er tillvalsportal varpå tillvalshanteraren handlägger ordern in i slutkundens bostad. På så sätt samlas alla tillval under ett och samma tak och tillvalshanteraren bibehåller kontrollen.

Kundfolder tryckt 3995 kr/projekt

Om ni vill kan Libitum även ta hand om tryckningen av kundfoldern till bostadsköparna. Då levereras en folder per bostad med unikt användarnamn och lösenord. Utöver det får ni även ett antal ”tomma” foldrar som kan användas om någon kund tappar bort sin folder eller drar sig ur bostadsköpet.

Visningsbostad 24995 kr/projekt

Att hantera kundernas förväntningar kan vara tufft som bostadsutvecklare, speciellt när det gäller inredningsval. Med en virtuell visningslägenhet ifrån Tillvalsportalen kan bostadsspekulanter bilda sig en uppfattning om vilket utbud ni kommer att erbjuda, redan vid försäljning.

Libitum bygger då upp en demo-version över hur just er tillvalsportal kommer att se ut. Här behövs inga inloggningsuppgifter utan de framtida kunderna kan direkt se vilka tillval som finns att välja på.

Verktyget lämpar sig lika bra för att förmedla ert utbud till externa mäklare.

Konsultuppdrag

Libitum finns till för att göra ert jobb så enkelt och smidigt som möjligt. Ni kan anlita oss för olika slags konsultuppdrag, till exempel avlastning i tillvalsprocessen. Det är vanligt att Libitum tar hand om kundträffar hos bostadsutvecklaren och presenterar Tillvalsportalen för köparna. Träffarna gör att bostadköparna känner sig trygga innan de påbörjar sin inredningsresa.

Libitum kan också ta hand om den direkta kundkontakten i tillvalsprocessen och agera tillvalshanterare. Då sköter Libitums medarbetare meddelandefunktionen och bemöter frågor och önskemål enligt bostadsutvecklarens premisser.

Har ni funderingar kring vilka tillval ni vill erbjuda kunderna? Låt Libitum arbeta fram ett förslag på inredningsval. Med all statistik och data som Libitum har är förslagen väl underbyggda och noga utvalda. Som världsledare på tillvalshantering vet vi vad kunder vill ha. Alla konsultuppdrag debiteras löpande enligt vår prislista.