“Tack vare Libitums tjänst kan våra kunder själva klicka i sina inredningsval hemifrån”
Maria Sjöstedt, inredningsansvarig HSB ProjektPartner

Libitum select – tillvalsportalen

Vi förenklar och digitaliserar inredningsprocesser

Vid nyproduktion av bostäder, ombyggnationer eller stambyten så är det en hel del inredningsval som ska göras. Med hjälp av Libitum Select behöver ingen krångla med lösa papper och formulär. Istället gör bostadsinnehavaren alla sina val i lugn och ro hemma på datorn, surfplattan, mobilen eller tillsammans med er på kontoret.

Libitum Select är uppbyggt så att inte kunden kan göra felaktiga val och ger bra underlag som enkelt kan delas med bygget. Systemet är flexibelt och hanterar både traditionella tillvalsupplägg och olika typer av designlinjer eller koncept. 

Från plattformen kan olika typer av rapporter med vald inredning tas ut av entreprenörer, underentreprenörer och beställare helt efter behov. 

Inredningsval

Valen anpassas efter varje individuell bostad i projektet.  Det betyder att bostadsinnehavaren kan se och välja artiklar som passar just i dennes bostad. Det finns även ingående produktinformation om respektive val. Allt för att ge så bra beslutsunderlag som möjligt.

E-signering av ordrar

Orderbekräftelsen signeras smidigt av en eller flera kunder. Behöver någon kund signera fysiskt kan dokumentet sedan laddas upp i plattformen så att allt är samlat på samma ställe.

Visualisering av val

Med tillägget Libitum Imagine kan kunderna även erbjudas möjligheten att se hur inredningsval i tex kök och badrum harmoniserar. Detta direkt i en 3D-väljare vilket ger en bättre förståelse och upplevelse. 

En del funktioner ingår i baspakten medan andra är tillägg. Tillsammans plockar vi ihop det som passar just er tillvalsprocess.

Mina val

I funktionen Mina val gör bostadsköparen gör sina inredningsval.   Mina val anpassas efter varje individuell bostad i projektet. Det betyder att kunden endast kan se och välja artiklar som passar i just dennes bostad. 

 

Du som köper Libitum Select behöver inte själv söka efter produktbilder eller produktinformation. Genom Libitum ProductHub laddar leverantörerna själva upp all information direkt i systemet för att säkerställa att den blir rätt.

Valperioder

Varje bostads tillvalsprocess kan delas upp i en eller flera valperioder, alltså tidsspann då valen måste vara gjorda. Det går att ha upp till totalt tre valperioder per bostad. Exempelvis när planlösningsändringar erbjuds eller om man arbetar med badrumsmoduler. 

E-signering

Med e-signering via Bank-ID förenklas all administration med lösa papper som ska skickas fram och tillbaka till kunden.

Externa val

Den här funktionen finns för att kunna bemöta bostadsköparens högsta önskningar när det kommer till tillval och inredning. Med Externa val kan administratören enkelt lägga till en eller flera produkter som inte var med i det ursprungliga sortimentet. På så sätt kan kunden till exempel få det där kaklet hen har önskat. 

Produktionssystem

Med produktionssystemet kommer ett antal funktioner som förenklar och minskar administrationen hos bostadsutvecklare och alla involverade aktörer, inköpare, leverantörer, entreprenörer. 

 

Produktionsunderlag

När bostadsköparen har slutfört sina val och signerat sin order kan rapporter i form av inköpslistor, produktionslistor och sammanställningar tas direkt ur systemet. Med en mängd olika filter kan underlag tas fram för en specifik leverantör, yrkeskategori, bostad eller rumstyp.

 

Underlagen kan exporteras till Excel- eller PDF-format enligt Libitums standardmallar eller efter era behov. 

 

Entreprenörer och underleverantörer kan ges åtkomst direkt i plattformen. 

Produktionsapp

Produktionsappen har ett gränssnitt som är anpassat för mobila enheter. Med hjälp av den får projektets entreprenörer och byggare enkelt tillgång till produktionsunderlaget i sina mobiler och surfplattor. Den direkta uppkopplingen mot Libitum Select innebär att underlaget alltid är uppdaterat.

Butiksmodul

Med Butiksmodul kan bostadsutvecklaren koppla ihop kunden med exempelvis en köksbutik, kakelaffär eller målarbutik. Kunden har då möjlighet att känna på och se tillvalen i verkligheten och göra val direkt i butik. Butiken laddar upp ordern direkt i plattformen. På så sätt samlas alla tillval under ett och samma tak.

Låt era kunder känna igen er.
Vi skräddarsyr med er grafiska profil.

example