Boka demo

0520-700 50

Spannmålsgatan 13, 461 30 Trollhättan

Rättarvägen 3, 169 68 Solna

Tack vare Libitum har mitt arbete förenklats avsevärt

– Pernilla Björs, Projektingenjör på Wästbygg

Digital tillvalshantering Vi förenklar och digitaliserar många tillvalsprocesser

Kommunicera med bostadsköparna redan innan dom flyttat in. Förutom funktioner för nyheter finns även möjlighet att kommunicera direkt till bostadsköparna via meddelanden och stöd för att skapa olika bokningsbara tider och event.

Vid nyproduktion av bostäder, ombyggnationer eller stambyten så är det en hel del val som ska göras. Med hjälp av vår tillvalshantering behöver ingen krångla med lösa papper och formulär. Istället gör bostadsköparen eller de boende alla sina val i lugn och ro hemma på datorn, surfplattan, mobilen, eller tillsammans med er på kontoret.

Systemet är uppbyggt så att det inte går att göra något fel och ni får en väldigt bra struktur på era underlag som ni enkelt delar med bygget efter att kunden signerat sin order med hjälp av Bank-ID. Systemet hanterar enkelt olika typer av designlinjer eller koncept för att underlätta tillvalshanteringen både för er och era kunder.

Förutom att hantera alla inredningsval så kan ni via systemet kommunicera med era kunder genom meddelanden eller nyhetsbrev samt ladda upp viktiga dokument såsom bofaktablad, ritningar och avtal

Låt era kunder se en visualisering av sina val

Ni kan även erbjuda era kunder möjligheten att se hur deras inredningsval i tex kök och badrum harmoniserar direkt i en 3D-väljare för en bättre förståelse och upplevelse.

Digital bopärm efter inflytt

När kunden väl flyttat in så sparas deras inredningsval ner till att bli deras digitala bopärm där de hittar all viktig information om sitt boende, inkl produktblad och skötselanvisningar för deras unika boende. Men det behöver inte sluta där, nu har ni möjligheten att slå på vår funktion för felanmälan, då kan kunderna enkelt markera den produkt eller yta som de upplever problem med och trycka på ”Felanmäl”.

Våra projektledare är experter

När du anlitar oss får du ett effektivt, enkelt och användarvänligt system som kommer paketerat med experthjälp från våra projektledare. Du behöver alltså inte göra jobbet själv. Vi digitaliserar din tillvalsprocess. Tillvalsportalen är mycket flexibel och passar till alla projekt där de boende ska göra val.

Boka demo

Oavsett projekttyp är alla våra verktyg världsklass

Nyproduktion

Nyproduktion

Stora projekt med många lägenheter eller mindre projekt med fristående hus – oavsett omfattning förenklas tillvalsprocessen med Tillvalsportalen. Den anpassas efter varje projekts unika förutsättningar för att uppnå bästa effektivitet. Att göra tillval blir roligt för bostadsköparna, enkelt för bostadsutvecklarna och förenklar för entreprenören i produktion.

Ombyggnation

Ombyggnation

Dags för stambyte, ROT-renovering eller ombyggnation? Projekt som dessa är ofta omfattande och kan ta lång tid. Med Tillvalsportalen får både projektansvariga och boende de bästa förutsättningarna för en enkel, korrekt och effektiv arbetsgång. Tillvalsprocessen blir inte längre ett huvudbry utan något angenämt och trevligt.

Hyresrätter

Hyresrätter

Tillvalsportalen är ett utmärkt verktyg att använda för hyresrätter. Med Tillvalsportalen kan de boende se sin nya hyra beroende på vilka val eller tillval de gör. Det ger en enkel och tydlig översikt för både hyresvärd och hyresgäst. För fastighetsägarna underlättar det också det löpande underhållet av fastighetsbeståndet.

Tillvalsportalens funktioner underlättar tillvalshanteringen på många olika sätt

En del funktioner ingår i baspakten medan andra är tillägg. Tillsammans plockar vi ihop det som passar just er tillvalsprocess.

Våra projektledare

Våra medarbetare hjälper er genom hela resan och tar till exempel hand om all insamling av produktbilder och produktinformation. Detsamma gäller uppladdning av faktablad och ritningar. Se oss som din nya medarbetare som tar hand om de besvärliga och tidskrävande momenten.

Mina val

Funktionen Mina val är hjärtat i Tillvalsportalen och det är här som bostadsköparen gör sina val. Navigationen sker rum för rum, kategori för kategori och val för val. Under Läs mer finns mer ingående information om respektive val och fler produktbilder. Allt för att ge bostadsköparen så bra beslutsunderlag som möjligt.

Mina val anpassas efter varje individuell bostad i projektet. Det betyder att din kund endast kan se och välja artiklar som passar i just dennes bostad. Samtliga val sparas också automatiskt. Bostadsköparen kan när som helst logga ut eller stänga ner webbfliken för att återuppta väljandet vid ett annat tillfälle.

Bra att veta! Du som köper Tillvalsportalen behöver inte själv söka efter produktbilder eller produktinformation och lägga in i systemet, det tar våra projektledare hand om.

Ritningar

Med denna funktion kan bostadsköparen se och skriva ut bostadens ritningar. Det är oftast ritningstyper som bofaktablad, köks- och el-ritningar som läggs in. Själva uppladdningen tar Libitums projektledare hand om.

Meddelandefunktion

Med meddelandefunktionen har bostadsköparen och projektets tillvalshanterare direktkontakt med varandra. Det är uppbyggt som ett mejlsystem men tillvalshanteraren kan även använda det för att skicka SMS till kunderna.

En stor fördel för tillvalshanteraren är att all kommunikation samlas på ett och samma ställe. Det förhindrar att saker och ting hamnar mellan stolarna. Tillvalshanteraren har genom hela tillvalsprocessen full insikt i vad som har sagts och bestämts med kunden.

En valperiod

Varje bostads tillvalsprocess kan delas upp i en eller flera valperioder, alltså tidsspann då valen måste vara gjorda. I standardutförandet ingår en valperiod, men det går att komplettera med fler.

Det är praktiskt när ni erbjuder valmöjligheter som planlösningsändringar vilket i sin tur påverkar el- och eventuellt vattenledningar. Då behöver dessa val göras tidigare än de val som rör ytskikt såsom kakel, köksluckor och golv.

Nyheter

Med nyhetssidan kan ni snabbt, enkelt och effektivt kommunicera med bostadsprojektet alla köpare samtidigt. Till exempel kan ni rapportera hur bygget fortskrider, om en vitvara kanske utgått och ska ersättas med en annan eller när det är dags för öppet hus.

E-signering

Med e-signering slipper tillvalshanteraren all administration med lösa papper som ska skickas fram och tillbaka till kunden för signering. Förutom en stor tidsbesparing och ett miljövänligare sätt att skicka brev, upplever även bostadsköparen en större tydlighet i tillvalsprocessen. Bostadsköparens roll blir mer direkt och e-signeringen blir ett självklart avslut på tillvalsprocessen.

Externa val

Den här funktionen finns för att kunna bemöta bostadsköparens högsta önskningar när det kommer till tillval och inredning. Med Externa val kan tillvalshanteraren enkelt lägga till en eller flera produkter som inte var med i det ursprungliga sortimentet. På så sätt kan kunden till exempel få det där kaklet hen har önskat.

Produktionssystem

Med produktionssystemet kan tillvalshanteraren följa tillvalsprocessen i realtid. Efter att bostadsköparen slutfört sin order genereras automatiskt en orderbekräftelse med förinställda kontraktstexter. Orderbekräftelsen kan sedan postas ut till bostadsköparen för signering.

Tips! Med tillvalet e-signering slipper ni postens leveranstider och sparar på miljön.

Statistik

Med hjälp av statistikmodulen ser ni vilka tillval som sålde bra och vilka tillval som sålde sämre. Med detta underlag blir ni som bostadsutvecklare bättre och bättre inför varje projekt på att erbjuda era kunder eftertraktade tillval och de bästa möjligheterna att anpassa bostaden.

Produktionsunderlag

När bostadsköparen har slutfört sina val och signerat sin order är det dags att låta Tillvalsportalen sammanställa data åt er eller era entreprenörer. Rapporter i form av inköpslistor, produktionslistor och sammanställningar är bara ett par klick bort. Med en mängd olika filter kan ni ta fram underlag för en specifik leverantör, yrkeskategori, bostad eller rumstyp.

Det exporteras sedan för utskrift i Excel- eller PDF-format enligt Libitums standardmallar. Skulle inte någon av dessa mallar passa just ser Libitums projektledare till med att anpassa rapporterna efter era behov.

Produktionsapp

Produktionsappen har ett gränssnitt som är anpassat för mobila enheter. Med hjälp av den får projektets entreprenörer och byggare enkelt tillgång till produktionsunderlaget i sina mobiler och surfplattor. Den direkta uppkopplingen mot Tillvalsportalen innebär att underlaget alltid är uppdaterat.

Fakturaunderlag

Använd denna funktion för fakturering av val och tillval mot bostadsköparen. Skapa underlaget enligt era betalningsvillkor och nyttja underlaget som bilagor i ert interna faktureringssystem.

Digital kundfolder

Vid leverans av Tillvalsportalen gör Libitum en kundfolder efter er eller bostadsprojektets grafiska profil. I den finns information om hur tillvalsprocessen går till och hur Tillvalsportalen fungerar. Kundfoldern levereras i PDF-format tillsammans med en separat excelfil som innehåller inloggningsuppgifterna för era kunder.

Foldern tas givetvis fram i samarbete med er. Under dess produktion kan ni granska innehållet och komma med korrektur. Efter leverans kan ni antingen trycka och posta den till bostadsköparna, eller skicka den digitalt.

Extra valperiod

Om ni som bostadsutvecklare vill erbjuda kunden val som innebär större projekteringsändringar – till exempel annan planlösning, alternativ köksuppställning eller trädgårdsanläggning – kan det vara en god idé att dela upp tillvalsprocessen i flera valperioder.

Fördelen är att ni kan driva tillvalsprocessen parallellt med inköpsplanen samtidigt som kunden får större möjlighet att sätta sin prägel på sitt nya hem. Med Tillvalsportalen kan ni erbjuda upp till totalt tre valperioder per bostad.

Rumsväljare

Rumsväljaren är den funktion på marknaden som efterfrågas mest av bostadsköparna. Med den är det är möjligt att se hur bostaden interiör förändras beroende på tillvalens material och kulörer.

Rumsväljaren är uppbyggd i fyra olika standard-layouter: Kök, bad, hall samt sov/vardagsrum. Dessa layouter förses med illustrationer av de produkter och det utbud som bostadsutvecklaren erbjuder.

Butiksmodul

Med Butiksmodul kan bostadsutvecklaren koppla ihop kunden med exempelvis en köksbutik, kakelaffär eller målarbutik. Kunden har då möjlighet att känna på och se tillvalen i verkligheten och göra val direkt i butik. Butiken laddar sedan upp ordern i er tillvalsportal varpå tillvalshanteraren handlägger ordern in i slutkundens bostad. På så sätt samlas alla tillval under ett och samma tak och tillvalshanteraren bibehåller kontrollen.

Tryckt Kundfolder

Om ni vill kan Libitum även ta hand om tryckningen av kundfoldern till bostadsköparna. Då levereras en folder per bostad med unikt användarnamn och lösenord. Utöver det får ni även ett antal ”tomma” foldrar som kan användas om någon kund tappar bort sin folder eller drar sig ur bostadsköpet.

Visningslägenhet

Att hantera kundernas förväntningar kan vara tufft som bostadsutvecklare, speciellt när det gäller inredningsval. Med en virtuell visningslägenhet ifrån Tillvalsportalen kan bostadsspekulanter bilda sig en uppfattning om vilket utbud ni kommer att erbjuda, redan vid försäljning.

Libitum bygger då upp en demo-version över hur just er tillvalsportal kommer att se ut. Här behövs inga inloggningsuppgifter utan de framtida kunderna kan direkt se vilka tillval som finns att välja på.

Verktyget lämpar sig lika bra för att förmedla ert utbud till externa mäklare.

Konsultuppdrag

Libitum finns till för att göra ert jobb så enkelt och smidigt som möjligt. Ni kan anlita oss för olika slags konsultuppdrag, till exempel avlastning i tillvalsprocessen. Det är vanligt att Libitum tar hand om kundträffar hos bostadsutvecklaren och presenterar Tillvalsportalen för köparna. Träffarna gör att bostadköparna känner sig trygga innan de påbörjar sin inredningsresa.

Libitum kan också ta hand om den direkta kundkontakten i tillvalsprocessen och agera tillvalshanterare. Då sköter Libitums medarbetare meddelandefunktionen och bemöter frågor och önskemål enligt bostadsutvecklarens premisser.

Har ni funderingar kring vilka tillval ni vill erbjuda kunderna? Låt Libitum arbeta fram ett förslag på inredningsval. Med all statistik och data som Libitum har är förslagen väl underbyggda och noga utvalda. Som världsledare på tillvalshantering vet vi vad kunder vill ha. Alla konsultuppdrag debiteras löpande enligt vår prislista.

Låt era kunder känna igen er. Vi skräddarsyr portalen med er grafiska profil

Marie Magnusson

Intresserad av att veta mer?

Hej Marie här, tveka inte att kontakta mig och du vill se demo eller har några frågor.